Tips til, hvordan du får mere søvn

Hvis du mangler søvn og ikke har nogen idé om, hvad du skal gøre for at løse problemet, kan du overveje at forbedre dine søvnvaner og rutiner. Disse ændringer er dog ikke det samme som at træne din krop til at kræve mindre søvn – læs mere her. I stedet fokuserer de på at hjælpe dig med at bestemme, hvilken slags søvn du har brug for for at blive opdateret og godt udhvilet den næste dag. Læs videre for tips til, hvordan du får mere søvn! Og glem ikke at prøve disse tips!

Et vigtigt skridt til at forbedre din søvn er at vide, hvad søvn er, og hvilke stadier af søvn der er vigtige for din krop. REM-søvn er den del af søvnen, hvor dine drømme lever, og hvor din krop sorterer dine minder. Det er også kendt som paradoksal søvn. REM-søvn har mange ligheder med stadierne af vågenhed, såsom hjerneaktiviteten. Desuden er din puls højere i denne fase. Dette kan skyldes dine drømme.

Ud over at gøre din sengetid rutine mere gavnlig, vil du også føle dig mere afslappet om natten. Du vil også have mere energi og færre bekymringer den næste dag. Hvis du har skimpet på søvn, har du sikkert allerede bemærket, hvordan din hjerne og krop reagerer den næste dag på dine træningsrutiner, blodsukker og stress. For ikke at nævne din hukommelse, som er afgørende for læring og hukommelsesrelaterede processer.

Et andet vigtigt skridt i retning af en bedre nattesøvn er at få en behagelig madras og gøre dit soveværelse så afslappende som muligt. Sørg for at fjerne alle elektroniske gadgets fra dit soveværelse mindst to timer før sengetid, og sluk for din computer og tv en time før du går i seng. Undgå at bruge din telefon eller tablet, før du går i seng, og prøv ikke at læse, før du føler dig søvnig. Hvis du stadig kæmper for at sove, skal du kontakte din læge.

Ifølge Harvard Medical School bør voksne sigte mod at få mindst syv timers søvn hver nat for at opretholde et godt helbred. Den gennemsnitlige tid brugt på at sove er faldet med en time siden 1910. Derudover er den gennemsnitlige søvnlængde kun seks timer lang. De fleste voksne bør sigte mod otte timers søvn pr. Nat. Børn, unge og ældre har brug for mere søvn. Længden af hvert trin er afgørende for dit generelle helbred, da kvaliteten af din søvn vil påvirke dit humør, hukommelse og dømmekraft. Den ekstra søvn kan være en rigtig game changer!

Mens kvaliteten af den søvn, du får, er vigtig for dit helbred, er det også afgørende for din produktivitet og generelle trivsel. Uden nok hvile vil du opleve en række ubehagelige symptomer, der påvirker din produktivitet hele dagen. Ud over de førnævnte fysiske virkninger kan mangel på søvn også føre til diabetes, forhøjet blodtryk og humørsvingninger. Selv de enkleste ændringer kan dramatisk forbedre kvaliteten af din søvn og dit helbred i det lange løb.